Locatie: Regio Amersfoort, dat zijn de gemeentes Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg.

Aantal uren: 24-36 uur per week.

Salarisschaal: Schaal 10 CAO Jeugdzorg (per 1 juli 2024 € 3352,22 - € 5036,05).

Functiegroep: Zorgprofessional HBO/HBO+

Deel deze vacature

Ondersteun jij Bryan (7) en Ashley (9) als ze een heftige scheiding doormaken? Begeleid jij hun ouders bij het vinden van de best mogelijke oplossing om rust in het gezin te krijgen? Dan ben je bij ons op je plek als ouderschapsbemiddelaar.
MetMaya biedt specialistische jeugdhulp aan kinderen, jongeren en gezinnen. Wil jij er ook aan bijdragen dat ieder kind zo kansrijk mogelijk en veilig opgroeit? Dan graag MetJou! Reageer onderaan de pagina op deze vacature!

MetMaya is een nieuwe organisatie in de regio Amersfoort en komt voort uit jeugdhulporganisaties GGz Centraal, De Rading en Youké. Als je bij ons aan de slag gaat, kom je in dienst bij een van deze organisaties.

Wat ga je doen?
Als ouderschapsbemiddelaar complexe scheiding werk je in een integraal werkend specialistisch gebiedsteam team en begeleid je gescheiden ouders en hun kinderen vanuit systeemtheoretisch perspectief. Je taken bestaan uit het uitvoeren van de interventies Ouderschapsbemiddeling en Ouderschap Blijft, Parallel Solo Ouderschap en aanvullende interventies. Daarnaast ben je bereid om binnen het integrale team hulp te bieden binnen casussen waar dat nodig is.

Wie zoeken wij?

 • Je bent geregistreerd als Jeugdzorgwerker bij SKJ
 • Je hebt een afgeronde relevante Hbo-opleiding aangevuld met een relevante post-Hbo opleiding (bv. IAG, STW, ed.). Bij voorkeur heb je ook een relevante opleiding tot ouderschapsbemiddelaar of mediator.
 • Je voldoet aan het competentieprofiel van ouderschapsbemiddelaar complexe scheiding van MetMaya:
  ‘zich presenteren, meerzijdige partijdigheid, creativiteit en reflectie’.
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden.
 • Je hebt kennis en ervaring met het ‘oplossingsgericht werken’.
 • Je hebt enige jaren ervaring in het uitvoeren van ambulante hulp vanuit een systemisch perspectief en begeleiden van ouders met scheidingsproblematiek.
 • Je hebt een open en stevige persoonlijkheid en je kunt goed binnen een team samenwerken.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden een interessante functie in een maatschappelijke organisatie met prima kansen voor persoonlijke ontwikkeling.

 • Jaarcontract 24-36 uur per week, kans op vast dienstverband waarbij je in dienst treedt bij werkgever Youké.
 • Een bruto maandsalaris in schaal 10 conform CAO Jeugdzorg(per 1 juli 2024 € 3352,22 - € 5036,05) afhankelijk van ervaring en opleiding.
 • Vakantiegeld (8%) en eindejaarsuitkering (8,3%).
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid tot hybride werken met een goede thuiswerkregeling. Opslaan
 • Werkdagen zijn in afstemming, voorkeur heeft in ieder geval de vrijdag.
 • Je uitvalbasis is regio Amersfoort waarbij je komt te werken in één van de MetMaya teams
 • Een werklaptop en telefoon.
 • Toegang tot de digitale leeromgeving StudyTube waar je diverse trainingen kunt volgen zoals vakbekwaam redeneren of effectief samenwerken.

Reageer op deze functie!
Herken je jezelf in het profiel en spreekt deze beweging jou aan? Solliciteer met je motivatie en CV via vacatures@metmaya.nl o.v.v. vacaturenummer: 20240105. De motivatie kun je doen in de vorm die het beste bij jou past. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), waarvan de kosten vergoed worden.

Heb je nog vragen over de functie? Bel of app met Jonna Lakerveld, Teamleider, op 06- 57 54 98 30.

Over MetMaya
MetMaya helpt kinderen, jongeren en gezinnen bij ingewikkelde hulpvragen in de regio Amersfoort.
Wij zijn één schakel in het leven van mensen. Wij van MetMaya doen er echt alles aan om samen kinderen en jongeren zo kansrijk mogelijk én veilig te laten opgroeien. De hulpvraag van de jongere of het gezin stellen wij centraal. Elk gezin krijgt een vaste hulpverlener die de achtergrond écht begrijpt en bij de persoonlijke situatie past. MetMaya heeft in de wijken integrale teams met verschillende specialisten en ervaringsdeskundigen. Via het lokale (wijk)team, de (huis)arts of jeugdarts kunnen kinderen of gezinnen bij ons terecht voor aanvullende specialistische jeugdhulp in regio Amersfoort. Dat zijn de gemeentes Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg.

Ben je nieuwsgierig naar onze organisatie, kijk dan voor meer informatie op www.metmaya.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Word jij onze nieuwe collega?