Locatie: Regio Amersfoort, dat zijn de gemeentes Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg.

Aantal uren: 32 – 36 uur per week

Salarisschaal: Schaal 11 conform CAO Jeugdzorg (€ 3.786,70 – € 5.722,20)

Functiegroep: Management

Sluitingsdatum vacature: 29 mei 2024

Deel deze vacature

Teammanager MetMaya team regio Amersfoort

Ben jij een ervaren en inspirerende teammanager? En wil jij samen met onze jeugdhulpprofessionals en samenwerkingspartners in een van onze MetMaya teams invulling geven aan de transformatieopdracht van de aanvullende specialistische jeugdhulp in de regio Amersfoort? Dan graag MetJou!

Wat ga je doen?
Wij zijn ervan overtuigd dat passende hulp voor kinderen/jongeren en hun gezinnen alleen tot stand komt door innovatieve en organisatie-overstijgende samenwerking. Als teammanager lever je een grote bijdrage aan de ontwikkeling van de aanvullende specialistische jeugdhulp. Zowel binnen de organisatie MetMaya als in de regio Amersfoort . Jij draagt bij aan drie belangrijke bouwstenen:

1. Je bouwt aan constructieve samenwerkingsrelaties met de desbetreffende gemeente(n), onze verwijzers (o.a. huisartsen, lokale (wijk)teams) en andere partnerorganisaties in het gebied. Alleen MetElkaar zijn we in staat een aanvullend antwoord te geven op de hulpvraag van kinderen, jongeren en gezinnen in de regio. Je weet hierin als teamleider een verbindende rol te spelen.

2. Je geeft functioneel – en aan een aantal medewerkers hiërarchisch – leiding aan het integrale MetMaya team. Daarin weet je de huidige medewerkers te motiveren en te inspireren en geef je nieuwe medewerkers een warm welkom. In verband met de groei van MetMaya gaan we in de regio Amersfoort een nieuw MetMaya team oprichten. Met de komst van jou als teammanager is dat op zijn vroegst per 1 september 2024. Je speelt een cruciale rol in deze opbouwfase van het team.

3. Samen met de andere teammanagers weet je de strategie van MetMaya te vertalen naar tactisch en operationeel niveau met aandacht voor de jeugdhulpprofessionals. Je denkt mee over de ontwikkeling van MetMaya en je geeft leiding aan de implementatie van het integraal werken in je team. Je werkt nauw samen met de andere teammanagers, zodat jullie een uniforme werkwijze van de teams kunnen waarborgen. De teammanagers zijn ieder trekker van specifieke aandachtsgebieden.

We zijn een platte organisatie. Je schakelt dus voortdurend tussen vraagstukken op verschillende niveaus en tussen de externe en interne omgeving. Je bent aanspreekbaar op alles wat het MetMaya team aangaat. Je werkt samen met collega’s van MetMaya – jeugdhulpprofessionals, directie, andere teammanagers en staf-collega’s – en met de samenwerkingspartners.

Wie zoeken wij?
Voor het nieuw te vormen team zijn we op zoek naar een ervaren teammanager die de leidende principes van MetMaya onderschrijft. En die de jeugdhulpprofessionals in staat stelt om hun uitdagende werk zo goed mogelijk te doen. Je geeft vorm aan integrale samenwerking tussen professionals met verschillende achtergronden en functies. De professionals werken als ervaringsdeskundige, ambulant begeleider, ambulant behandelaar, kinder- en jeugdpsychiater, vaktherapeut, systeemtherapeut (klinisch, GZ-) psycholoog of verpleegkundig specialist. Zij zijn vanuit verschillende specialistische jeugdhulp- en specialistische jeugd GGZ organisaties samengebracht in het MetMaya team.

Onze voorkeur gaat uit naar een teammanager met ervaring in de GGZ die een visie heeft op de integratie van de GGZ binnen jeugdhulpverlening.

Als teammanager ben je in staat om een goede balans tussen ruimte en verantwoordelijkheid te creëren. Daarbij help je het team om ieders kwaliteiten zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Je bent iemand die sterk is in verbinden, vanzelfsprekendheden ter discussie stelt en het proces bewaakt om snel de juiste hulp in te kunnen zetten. Je denkt in mogelijkheden en hebt oog voor de mens achter de professional. Je geeft vertrouwen en de teamleden kunnen op jou terugvallen.

De specialistische jeugdhulp transformeren we samen MetAnderen. Je houdt ervan om succesvolle samenwerkingsrelaties te bouwen met andere organisaties in onze regio. Je bent een netwerker die anderen in beweging krijgt vanuit een gezamenlijke visie.

MetMaya en onze teams zijn volop in ontwikkeling. Het is daarom belangrijk dat je houdt van pionieren en processen verbeteren. Nog niet alles is in beton gegoten. Dat heeft voor- maar ook nadelen. Je kunt daarom omgaan met onzekerheden en weerstand en ondertussen je team een veilige basis bieden van waaruit zij hun belangrijke werk kunnen doen.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden een interessante functie in een maatschappelijke organisatie met prima kansen voor persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt bij MetMaya mooie arbeidsvoorwaarden. Waaronder:

· Jaarcontract 32-36 uur per week, met intentie op vaste aanstelling waarbij je in dienst treedt bij werkgever Youké. (MetMaya is een netwerkorganisatie en initiatief van Youké, De Rading en GGz Centraal.)

· Een bruto maandsalaris in schaal 11 conform CAO Jeugdzorg (min. € 3.786,70,- max. € 5.722,20,- afhankelijk van je kennis en ervaring).

· Je ontvangt 8% vakantiegeld over het bruto jaarsalaris en 8,3% eindejaarsuitkering.

· Mogelijkheden om deels thuis te werken en flexibele werktijden. Er is een goede thuiswerkregeling. Uitvalsbasis is in de regio Eemland.

· Werklaptop en telefoon.

· Een werkcultuur waarin we de kracht zien van verschillen. Wij zoeken professionals met diverse achtergronden. Bij ons is iedereen welkom!

We bieden ruimte aan iedereen en doen er alles aan om een diverse en inclusieve werkomgeving te creëren, waar iedereen zich gewaardeerd voelt. Talent als basis, diversiteit en inclusie als kracht. Bij MetMaya is iedereen welkom!

Reageer op deze functie! Herken jij jezelf in het profiel en spreekt deze beweging jou aan? Solliciteer dan meteen! We ontvangen graag jouw motivatie en CV uiterlijk 29 mei 2024 Je kunt deze sturen t.a.v. Femke Wink (directeur MetMaya) onder vermelding van vacaturenummer 20240513 naar: vacatures@metmaya.nl. De motivatie kun je doen in de vorm die het beste bij jou past.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdag 7 juni. Fijn als je daar alvast rekening mee kunt houden. Na 30 mei laten we je weten of we je hiervoor uitnodigen.

Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), waarvan we de kosten vergoeden.

Meer over MetMaya

MetMaya helpt kinderen, jongeren en gezinnen bij ingewikkelde hulpvragen in de regio Amersfoort. Wij zijn één schakel in het leven van mensen. Wij van MetMaya doen er echt alles aan om samen kinderen en jongeren zo kansrijk mogelijk én veilig te laten opgroeien. Wij stellen de hulpvraag van de jongere of het gezin centraal. Elk gezin krijgt een vaste hulpverlener die de achtergrond écht begrijpt en bij de persoonlijke situatie past. MetMaya heeft in de wijken integrale teams met verschillende specialisten en ervaringsdeskundigen. Via het lokale (wijk)team, de (huis)arts of jeugdarts kunnen kinderen of gezinnen bij ons terecht voor aanvullende specialistische jeugdhulp in regio Amersfoort. Dat zijn de gemeentes Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg. Ben je nieuwsgierig naar onze organisatie? Kijk dan voor meer informatie op www.metmaya.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Word jij onze nieuwe collega?