Locatie: Amersfoort

Aantal uren: 32-36 uur per week.

Salarisschaal: schaal 12 conform CAO Jeugdzorg (min. 3.862,06- max. €6.078,02,- afhankelijk van je kennis en ervaring)

Functiegroep: Management

Sluitingsdatum vacature: 8 januari 2024

Deel deze vacature

Regio Amersfoort

MetMaya is een nieuwe organisatie in de jeugdregio Amersfoort en een initiatief van drie aanbieders van specialistische jeugdhulp: GGz-Centraal Fornhese, De Rading en Youké.
Met Maya brengt alle soorten specialistische jeugdhulp samen via 1 overzichtelijke toegang dichtbij de leefwereld van de jeugdigen en hun gezinnen. Van ambulant specialistische behandeling en begeleiding tot de meest intensieve vorm van verblijf in 1 organisatie geborgd.
Vanuit onze MetMaya teams die in de regiogemeenten en de wijken zijn gepositioneerd bieden wij specialistische ambulante hulpverlening aanvullend aan onze samenwerkingspartners die daar al zijn: de sociale basis, informele netwerken, de lokale wijkteams, de huis- en jeugdartsen en de professionals uit de veiligheidsketen. We hebben hier met zes operationele teams inmiddels twee jaar ervaring mee. Wegeloven in de integrale benadering van jeugdhulp zonder schotten tussen verschillende zorgvormen of behandeltrajecten. Binnen de MetMaya teams borgen we alle expertise die nodig is voor een dekkend aanbod om de kinderen en gezinnen in een specifieke wijk of regiogemeente te bedienen. We versterken de regie van de jeugdige en het gezin met aandacht voor inclusie en diversiteit.
Tevens werkt MetMaya nauw samen met organisaties in het jeugddomein met expertises die niet of in mindere mate in de eigen organisaties aanwezig zijn.

Wat ga je doen?
Wil jij leidinggeven aan de transformatie van aanvullende specialistische jeugdhulp? Ben jij een verbindende en vasthoudende pionier én die ervaren verandermanager die energie krijgt van complexe opgaven? Lees dan verder!

Jouw transformatieopdracht richt zich op het verder ontwikkelen van het integrale werken in de MetMaya teams en het begeleiden van de groei van de teams in de komende 3 jaar naar circa 10 tot 12 teams zo lokaal mogelijk.  De eerste twee jaar staan in het teken van het goed laten landen en integreren van professionals vanuit verschillende achtergronden, expertises en organisatie in de MetMaya teams. Speciale aandacht gaat uit naar het verstevigen van de rol  van GGZ binnen het integraal werken. In het kader van de transformatieopdracht van MetMaya in het gehele zorglandschap is het van vitaal belang om steeds  externe afstemming te zoeken en samen op te trekken met de wijkteams, SAVE, lokale Jeugdgezondheidszorg, huisartsen, sociale basis infrastructuur, overige stakeholders en het organiseren van collectief aanbod.
Je creëert op strategisch en tactisch niveau de benodigde randvoorwaarden voor een positief leerklimaat. Je past actuele kennis en inzichten over integraal werken en interprofessioneel vakmanschap toe  tbv de inzet van specialistische hulpverlening. Verder ben je verantwoordelijkheid voor het plannen, coördineren en beheren van de projecten met betrekking tot het integrale werken binnen MetMaya om strategische doelen te bereiken. Je volgt de voortgang van individuele projecten binnen het programma en je rapporteert aan de directie en andere belanghebbenden. Je bent een inspirerend boegbeeld met betrekking tot het integraal werken en je werkt binnen MetMaya nauw samen met de andere managers en teamleiders.
Je werkt samen met je collega transformatiemanager ‘Zo thuis als mogelijk’  (ofwel het voorkomen van verblijf) en de teamleiders aan de transformatiedoelen. Zij richt zich op het afbouwen van verblijf, monitoren / versnellen van in-, door-, en uitstroom en door ontwikkelen van kleinschalig verblijf (samen met vaste onderaannemers) en vormt de schakel tussen ambulant en verblijf.

Je voornaamste taken zijn:

 • Het inspireren, stimuleren en richting geven aan integrale ambulante specialistische werken in de MetMaya teams in samenwerking met de andere
 • Het aanjagen van de in- en externe samenwerking tbv een samenhangend zorglandschap en de positie van de specialistische hulp in deze, in samenwerking met de transformatiemanager van de gemeente
 • Het stimuleren en coördineren van de effectieve samenwerking tussen de lokale teams, onderwijs en jeugdhulp.
 • Stimuleren en monitoren van transformatie opdracht die MetMaya heeft gekregen en heeft omarmd in nauwe samenwerking met de gemeenten en lokale teams op het voorkomen van instroom bij specialistische jeugdhulp en het vergemakkelijken van uitstroom (verstevigen van de sociale teams)
 • Adviseren van de directie, organisatie en belangrijke stakeholders

Deelnemen in nader te bepalen (boven)regionale (partner)overleggen zoals bijvoorbeeld met Save, SWA overleg, stuurgroep moederorganisaties.

Wat bieden wij?
Wij bieden een interessante functie in een maatschappelijke organisatie met prima kansen voor persoonlijke ontwikkeling. Zodra je start mag je rekenen op een jaarcontract voor 32-36 uur per week. Ook krijg je bij MetMaya mooie arbeidsvoorwaarden. Waaronder:

 • Een dienstverband bij Youké.
 • Een organisatie in ontwikkeling, waarin we mogen leren van onze fouten.
 • Je werkt op HBO+ of WO werk- en denkniveau, aangevuld met een relevante managementopleiding en leidinggevende ervaring binnen het jeugd- of sociaal domein.
 • Een bruto maandsalaris in schaal 12 conform CAO Jeugdzorg (min. 3862,06,- max. €6078,02,- afhankelijk van je kennis en ervaring).
 • 8% vakantiegeld over het bruto jaarsalaris en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Je houdt van pionieren en durft nieuwe wegen te bewandelen en fouten te maken, waar je van leert
 • Je bent communicatief vaardig en kunt anderen aanspreken op hun verantwoordelijkheid met behoud van de relatie
 • Mogelijkheden om deels thuis te werken en flexibele werktijden, er is een goede thuiswerkregeling. Jouw uitvalsbasis is Amersfoort.
 • Een werkgever met oog voor verduurzamen.

We bieden ruimte aan iedereen en doen er alles aan om een diverse en inclusieve werkomgeving te creëren, waar iedereen zich gewaardeerd voelt. Talent als basis, diversiteit en inclusie als kracht. Bij MetMaya is iedereen welkom!

Reageer op deze functie!
Herken jij jezelf in het profiel en spreekt deze beweging jou aan? Solliciteer dan meteen! We ontvangen graag jouw motivatie en CV uiterlijk 8 januari. Je kunt deze sturen naar Cynthia Geestman onder vermelding van vacaturenummer 20230025: vacatures@metmaya.nl. De motivatie kun je doen in de vorm die het beste bij jou past. Heb je nog vragen over de functie? Bel of app dan met Nienke Gouman, teamleider, telefoonnummer 06-28713858. Zij is bereikbaar op dinsdag en donderdag tussen 13.00 en 15.00 uur. Natuurlijk kan je ook een mail sturen: n.gouman@bsajeugdhulp.nl. Ben je nieuwsgierig naar onze  organisatie, kijk dan voor meer informatie op www.metmaya.nl. Wij vragen je in de eerste maand van jouw dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen.

Word jij onze nieuwe collega?