Locatie: Amersfoort

Aantal uren: 24-36 uur per week.

Salarisschaal: Op basis van je kennis en ervaring wordt je ingedeeld als Jeugdzorgwerker B of A, in schaal 9 of 10 conform CAO Jeugdzorg.

Functiegroep: Zorgprofessional HBO/HBO+

Sluitingsdatum vacature: 18 maart 2024

Deel deze vacature

Amersfoort, 24-36 uur per week

Ondersteun jij Bryan (7) en Ashley (9) als ze een heftige scheiding doormaken? Begeleid jij hun ouders bij het vinden van de best mogelijke oplossing om rust in het gezin te krijgen? Dan ben je bij ons op je plek als ouderschapsbemiddelaar.
MetMaya biedt specialistische jeugdhulp aan kinderen, jongeren en gezinnen. Wil jij er ook aan bijdragen dat ieder kind zo kansrijk mogelijk en veilig opgroeit? Dan graag MetJou! Reageer onderaan de pagina op deze vacature!

Wat ga je doen?
Als ouderschapsbemiddelaar werk je in een integraal werkend specialistisch MetMaya team en begeleid je gescheiden ouders en hun kinderen vanuit systeemtheoretisch perspectief. Je taken bestaan uit het uitvoeren van de interventies Ouderschapsbemiddeling en Ouderschap Blijft,  Parallel Solo Ouderschap en aanvullende interventies.
Daarnaast ben je bereid om binnen het integrale team hulp te bieden binnen casussen waar dat nodig is.

Wie zoeken wij?

 • Je bent geregistreerd als Jeugdzorgwerker bij SKJ of voldoet aan de voorwaarden voor registratie.
 • Je hebt een afgeronde relevante Hbo-opleiding aangevuld met een relevante post-Hbo opleiding (bv. IAG, STW, ed.). Bij voorkeur heb je ook een relevante opleiding tot ouderschapsbemiddelaar of mediator. Of je bent bereid de vereiste opleiding te gaan volgen.
 • Je voldoet aan het competentieprofiel van de ouderschapsbemiddelaar van MetMaya:
  ‘zich presenteren, meerzijdige partijdigheid, creativiteit en reflectie’.
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden.
 • Je hebt kennis en ervaring met het ‘oplossingsgericht werken’.
 • Je hebt enige jaren ervaring in het uitvoeren van ambulante hulp vanuit een systemisch perspectief en begeleiden van ouders met scheidingsproblematiek.
 • Je hebt een open en stevige persoonlijkheid en je kunt goed binnen een team samenwerken.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden een interessante functie in een maatschappelijke organisatie met prima kansen voor persoonlijke ontwikkeling. Zodra je start mag je rekenen op een jaarcontract voor 24-36 uur per week. Ook krijg je bij MetMaya mooie arbeidsvoorwaarden. Waaronder:

 • Een organisatie in ontwikkeling, waarin we mogen leren van onze fouten.
 • Op basis van je kennis en ervaring wordt je ingedeeld als Jeugdzorgwerker B of A, in schaal 9 of 10 conform CAO Jeugdzorg.
 • 8% vakantiegeld over het bruto jaarsalaris en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Je uitvalsbasis is Amersfoort.
 • Een werkgever met oog voor verduurzamen.
 • Een werkcultuur waarin we de kracht zien van verschillen. Wij zoeken professionals met diverse achtergronden.

We bieden ruimte aan iedereen en doen er alles aan om een diverse en inclusieve werkomgeving te creëren, waar iedereen zich gewaardeerd voelt. Talent als basis, diversiteit en inclusie als kracht. Bij MetMaya is iedereen welkom!

Reageer op deze functie!
Herken jij jezelf in het profiel en spreekt deze beweging jou aan? Solliciteer dan meteen! We ontvangen jouw CV en motivatie graag uiterlijk 18 maart 2024: vacatures@metmaya.nl. Heb je nog vragen over de functie? Bel of app dan met Shirley Kistenkas, Junior Teamleider, telefoonnummer 06-30775045. Zij is bereikbaar op dinsdag en donderdag.

Meer over MetMaya
MetMaya helpt kinderen, jongeren en gezinnen bij ingewikkelde hulpvragen vanaf 1 januari 2024. Bij ons kan iedereen uit regio Amersfoort terecht. We werken samen MetMees de jongere, MetMohammed van het wijkteam, MetJulienne de huisarts, MetAnna de moeder, MetMartijn de meester en MetMaryam de buurvrouw. De naam Maya staat symbool voor iedereen en wordt in diverse culturen gebruikt. Met… omdat wij het niet alleen kunnen. Wij zijn één schakel in het leven van mensen. Wij van MetMaya doen er echt alles aan om samen kinderen en jongeren zo kansrijk mogelijk én veilig te laten opgroeien. De hulpvraag van de jongere of het gezin stellen wij centraal. Elk gezin krijgt een vaste hulpverlener die de achtergrond écht begrijpt en bij de persoonlijke situatie past. MetMaya heeft in de wijken integrale gebiedsteams met verschillende specialisten en ervaringsdeskundigen. Via het wijkteam, de huisarts of jeugdarts kunnen jeugdigen bij ons terecht voor specialistische jeugdhulp in regio Amersfoort. Dat zijn de gemeentes Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg. In 2023 bereiden we alles voor om de hulp aan gezinnen door MetMaya vanaf 2024 te starten. Bouw je met ons enthousiaste team mee aan MetMaya? Reageer dan op deze vacature!

Word jij onze nieuwe collega?