Locatie: Amersfoort

Aantal uren: 24-36 uur per week.

Salarisschaal: Een bruto maandsalaris in schaal 7 conform CAO Jeugdzorg (min. € 2686,74 max. € 3839,75 afhankelijk van je kennis en ervaring);

Functiegroep: Zorgprofessional MBO

Sluitingsdatum vacature: 18 maart 2024

Deel deze vacature

24-36 uur per week

Geloof jij in de kracht van ervaringsdeskundigheid en weet je dat tot een succes te maken?

Bij MetMaya staat de cliënt centraal en werken we aan herstel en empowerment. We zetten de hulp zo nabij mogelijk in. Dat betekent letterlijk zoveel mogelijk thuis en op school. En het betekent: passend bij de belevingswereld van de jeugdige en het gezin en vanuit gelijkwaardigheid. Ervaringsdeskundigen kunnen onze cliënten en ons helpen om die nabijheid en gelijkwaardigheid waar te maken. Zo kan onze hulp nog beter aansluiten bij wat de jeugdigen en gezinnen nodig hebben.

Wat ga je doen?
Je gaat deel uitmaken van één of meerdere MetMaya teams als volwaardig teamlid.

 • Je neemt deel aan het instroomoverleg waarin de nieuwe aanmeldingen besproken worden en brengt daar het jongerenperspectief mee.
 • Je gaat met een van de andere teamleden mee naar cliënten en bent betrokken bij hulpverleningstrajecten.
 • Je biedt ook individuele ondersteuning aan kinderen, jongeren en hun gezinnen vanuit jouw ervaringsdeskundigheid.
 • Je neemt deel aan casuïstiek-overleggen
 • Je bouwt bruggen tussen kinderen, jongeren en hun gezinnen en de zorgprofessionals.
 • Je bent sparringpartner voor collega’s.
 • Je signaleert en bespreekt stigma's en werkt samen aan het voorkomen daarvan.
 • Je neemt deel aan een intervisiegroep van ervaringsdeskundigen.
 • Je bent betrokken bij een van onze ontwikkelplatforms (afhankelijk van je eigen specifieke ervaringskennis).

Wie zoeken wij?
Je bent proactief en ondernemend en komt goed tot je recht in een jonge organisatie die continu in ontwikkeling is.

 • Je bent in staat zelfstandig en methodisch te werken vanuit je specialisme (Ervaringsdeskundige in de jeugdzorg) en werkt open en transparant. Je hebt zelfreflectie en durft opbouwend kritisch te zijn.
 • Je beschikt over minimaal MBO 4 werk- en denkniveau en bent in het bezit van een diploma Ervaringsdeskundigheid of kunt aantonen dat je op een andere manier jouw ervaring hebt weten om te zetten in professionele ervaringskennis.
 • Je hebt voldoende ervaring in het inzetten van jouw ervaringsdeskundigheid en hebt aantoonbaar ervaring met cliënt contact. Voorbeelden van onderwerpen waarop je ervaringsdeskundig bent: opvoedingsproblematiek, scheidingsproblematiek, schoolproblematiek, verslavingsproblematiek, pleegzorg, destructief gedrag, suïcide.
 • Je staat positief in het leven, voelt je in balans, zorgt goed voor jezelf en hebt een stabiele persoonlijke situatie. Je hebt voldoende afstand van je ervaring en weet een professionele afstand – nabijheid te creëren in jouw werk.
 • Je kunt goed functioneren in een professionele omgeving en kunt zelfstandig jouw werk plannen en organiseren.

Ideale mensen bestaan niet maar we hopen dat je je wel kan herkennen in deze competenties!

Wat bieden wij jou?
Wij bieden een interessante functie in een maatschappelijke organisatie met prima kansen voor persoonlijke ontwikkeling. Zodra je start mag je rekenen op een jaarcontract voor 24-36 uur per week. Ook krijg je bij MetMaya mooie arbeidsvoorwaarden. Waaronder:

 • Een organisatie in ontwikkeling, waarin we mogen leren van onze fouten.
 • Een bruto maandsalaris in schaal 7 conform CAO Jeugdzorg (min. €2686,7 max. € 3839,75 afhankelijk van je kennis en ervaring);
 • 8% vakantiegeld over het bruto jaarsalaris en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Mogelijkheden om deels thuis te werken en flexibele werktijden. Er is een goede thuiswerkregeling. Je uitvalsbasis is Amersfoort.
 • Een werkgever met oog voor verduurzamen.
 • Een werkcultuur waarin we de kracht zien van verschillen. Wij zoeken professionals met diverse achtergronden. Bij ons is iedereen welkom!

We bieden ruimte aan iedereen en doen er alles aan om een diverse en inclusieve werkomgeving te creëren, waar iedereen zich gewaardeerd voelt. Talent als basis, diversiteit en inclusie als kracht. Bij MetMaya is iedereen welkom!

Je komt in dienst bij één van de dragende organisaties (Youké, de Rading of GGz Centraal).

Reageer op deze functie!
Herken jij jezelf in het profiel en spreekt deze beweging jou aan? Solliciteer dan meteen! We ontvangen graag jouw motivatie en CV uiterlijk 18 maart 2024. Je kunt deze sturen naar vacatures@metmaya.nl. De motivatie kun je doen in de vorm die het beste bij jou past. Heb je nog vragen over de functie? Bel of app dan met Shirley Kistenkas, Junior Teamleider, telefoonnummer 06-30775045. Zij is bereikbaar op dinsdag en donderdag. Ben je nieuwsgierig naar onze organisatie, kijk dan voor meer informatie op www.metmaya.nl.

Meer over MetMaya
MetMaya helpt kinderen, jongeren en gezinnen bij ingewikkelde hulpvragen vanaf 1 januari 2024. Bij ons kan iedereen uit regio Amersfoort terecht. We werken samen MetMees de jongere, MetMohammed van het wijkteam, MetJulienne de huisarts, MetAnna de moeder, MetMartijn de meester en MetMaryam de buurvrouw. De naam Maya staat symbool voor iedereen en wordt in diverse culturen gebruikt. Met… omdat wij het niet alleen kunnen. Wij zijn één schakel in het leven van mensen. Wij van MetMaya doen er echt alles aan om samen kinderen en jongeren zo kansrijk mogelijk én veilig te laten opgroeien. De hulpvraag van de jongere of het gezin stellen wij centraal. Elk gezin krijgt een vaste hulpverlener die de achtergrond écht begrijpt en bij de persoonlijke situatie past. MetMaya heeft in de wijken integrale gebiedsteams met verschillende specialisten en ervaringsdeskundigen. Via het wijkteam, de huisarts of jeugdarts kunnen jeugdigen bij ons terecht voor specialistische jeugdhulp in regio Amersfoort. Dat zijn de gemeentes Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg. In 2023 bereiden we alles voor om de hulp aan gezinnen door MetMaya vanaf 2024 te starten. Bouw je met ons enthousiaste team mee aan MetMaya? Reageer dan op deze vacature!

Word jij onze nieuwe collega?