Locatie: Regio Amersfoort, dat zijn de gemeentes Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg.

Aantal uren: 24-36 uur per week

Salarisschaal: Schaal 10 CAO Jeugdzorg
(per 1 juli 2024 € 3.352,22 - €5.036,05)

Functiegroep: Zorgprofessional HBO/HBO+

Deel deze vacature

Sta jij klaar om direct in te springen als een gezin met spoed hulp nodig heeft? Ben jij de persoon die niet terugdeinst voor ingewikkelde (gezins-)situaties?

Het Urgentieteam is een team in ontwikkeling. We zijn ontstaan vanuit de behoefte om direct hulp te verlenen aan gezinnen die dit nodig hebben. Vanuit het gedachtegoed van de “Beweging van 0” wil ons team crisis voorkomen en de gezinssituatie stabiliseren met als doel ‘zo thuis mogelijk’ op te laten opgroeien. We overbruggen voor een korte en intensieve periode totdat passende hulp kan starten.

MetMaya biedt specialistische jeugdhulp aan kinderen, jongeren en gezinnen. Wil jij er ook aan bijdragen dat ieder kind zo kansrijk mogelijk en veilig opgroeit? Dan graag MetJou! Reageer onderaan de pagina op deze vacature!

MetMaya is een nieuwe organisatie in de regio Amersfoort en komt voort uit jeugdhulporganisaties GGz Centraal, De Rading en Youké. Als je bij ons aan de slag gaat, kom je in dienst bij een van deze organisaties.

Wat ga je doen?
Specialistisch ambulant hulpverlener kom je in beeld wanneer we ernstige zorgen hebben over de ontwikkelingskansen van het kind of de jongere. De hulpvraag is per situatie anders. Vaak gaat dit gepaard met ontwrichting binnen de opvoeding waardoor het ouders niet lukt om te voorzien in de basisbehoeften. Hierdoor kunnen er veiligheidsrisico’s ontstaan of zijn deze al aanwezig. Om dit te voorkomen is snelle inzet van jouw hulp, kennis en expertise nodig. Tegelijkertijd haal jij integraal expertise op bij je collega’s in de MetMaya-teams om zo passend mogelijk hulp te bieden.

We kunnen de hulp afschalen wanneer de huidige zorgen zijn verminderd. Of we schalen af naar het verantwoordelijke MetMaya-team. Jouw inzet richt zich op de overbrugging van de 24-uurs zorg terug naar huis en op het voorkomen van plaatsing in de 24-uurs zorg of andere vormen van crisishulp. Je bespreekt met kinderen, jongeren, ouders en aanmelders de mogelijkheden van de hulpverlening en je realiseert dit. Je werkt vanuit de gedachte dat ieder kind in zijn eigen omgeving moet opgroeien. Daarom organiseren we de hulp dichtbij het kind. Daarnaast kunnen we je ondersteunend inzetten bij lopende casussen binnen een MetMaya-team waar directe ondersteuning nodig is om crisis te voorkomen.

Goed te weten is dat je bij de start van de hulpverlening altijd samen optrekt met een collega. Je staat er dus nooit alleen voor.

Wie zoeken wij?
We zoeken voor dit multidisciplinaire team verschillende collega’s. Nieuwe collega’s op HBO(+)-niveau met achtergronden in diverse vormen van hulpverlening. Je herkent je je in de volgende punten:

 • Je houdt van het ontwikkelen van ideeën, durft nieuwe wegen te bewandelen en fouten te maken. Je leert van casuïstiek en reflectie.
 • Je durft je collega’s in de MetMaya-teams van (on)gevraagd advies te voorzien wanneer je met jouw kennis en expertise van meerwaarde kunt zijn.
 • Je durft je kwetsbaar op te stellen en hulp te vragen aan de beschikbare expertises in je aangesloten MetMaya-team.
 • Je bent bekend met en weet de methodiek toe te passen van ‘familyfirst’.
 • Je hebt kennis van systemische principes en ervaring in multidisciplinair werken.
 • Je bent communicatief vaardig, kunt lijnen uitzetten en durft de regie te nemen als de situatie daarom vraagt.
 • Je bent geregistreerd in het beroepsregister SKJ.
 • Je wilt 24 tot 36 uur per week werken. Alles daarbinnen is mogelijk, net als thuiswerken.
 • Je hebt werkervaring als ambulante hulpverlener met ‘multi-problem’-gezinnen en/of een achtergrond in crisishulpverlening.
 • Je beschikt over een rijbewijs B en een eigen auto.
 • Je bent bereid om deel te nemen aan een (telefonische) bereikbaarheidsdienst wanneer dit nodig is.

Maakt bovenstaande beschrijving jou enthousiast? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren! Onderaan vindt je alle informatie die je nodig hebt om te reageren!

Wat bieden wij jou?
We verbinden jou aan een MetMaya-team, dat is je thuisbasis. Daarnaast neem je deel aan het ontwikkelplatform ‘voorkomen verblijf’ waarin je wekelijks je casuïstiek bespreekt. Waar nodig neem je dit mee terug naar je MetMaya team.

Verder:

 • Jaarcontract 24-36 uur per week, kans op vast dienstverband waarbij je in dienst treedt bij werkgever Youké.
 • Een bruto maandsalaris in schaal 10 Jeugdzorgwerker A conform CAO Jeugdzorg (per 1 juli 2024 € 3.352,22 - €5.036,05) afhankelijk van ervaring en opleiding.
 • Vakantiegeld (8%) en eindejaarsuitkering (8,3%).
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid tot hybride werken met een goede thuiswerkregeling.
 • Werkdagen zijn in afstemming, voorkeur heeft in ieder geval de vrijdag.
 • Je uitvalbasis is regio Amersfoort waarbij je komt te werken in één van de MetMaya teams
 • Een werklaptop en telefoon.
 • Toegang tot de digitale leeromgeving StudyTube waar je diverse trainingen kunt volgen zoals vakbekwaam redeneren of effectief samenwerken.

Reageer op deze functie!
Herken je jezelf in het profiel en spreekt deze beweging jou aan? Solliciteer met je motivatie en CV naar vacatures@metmaya.nl o.v.v. vacaturenummer: 20240110. De motivatie kun je doen in de vorm die het beste bij jou past. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), waarvan de kosten vergoed worden.

Heb je nog vragen over de functie? Bel of app met Suzanne de Jong, transformatiemanager, op 06-81 51 45 00.

Over MetMaya
MetMaya helpt kinderen, jongeren en gezinnen bij ingewikkelde hulpvragen in de regio Amersfoort.
Wij zijn één schakel in het leven van mensen. Wij van MetMaya doen er echt alles aan om samen kinderen en jongeren zo kansrijk mogelijk én veilig te laten opgroeien. De hulpvraag van de jongere of het gezin stellen wij centraal. Elk gezin krijgt een vaste hulpverlener die de achtergrond écht begrijpt en bij de persoonlijke situatie past. MetMaya heeft in de wijken integrale teams met verschillende specialisten en ervaringsdeskundigen. Via het lokale (wijk)team, de (huis)arts of jeugdarts kunnen kinderen of gezinnen bij ons terecht voor aanvullende specialistische jeugdhulp in regio Amersfoort. Dat zijn de gemeentes Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg.

Ben je nieuwsgierig naar onze organisatie, kijk dan voor meer informatie op www.metmaya.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Word jij onze nieuwe collega?