Locatie: Amersfoort

Aantal uren: 24-36 uur per week

Salarisschaal: 9

Functiegroep: Zorgprofessional HBO/HBO+

Deel deze vacature

We zoeken collega’s met verschillende expertises.
24-36 uur per week

Sta jij klaar om direct in te springen als een gezin met spoed hulp nodig heeft? Ben jij de persoon die niet terugdeinst voor ingewikkelde (gezins-)situaties?

Het Urgentieteam van MetMaya, voorheen BSA Jeugdhulp, is een team in ontwikkeling. We zijn ontstaan vanuit de behoefte om direct hulp te verlenen aan gezinnen die dit nodig hebben. Vanuit het gedachtegoed van de “Beweging van 0” wil ons team crisis voorkomen en de gezinssituatie stabiliseren met als doel ‘zo thuis mogelijk’ op te laten opgroeien. We overbruggen voor een korte en intensieve periode totdat passende hulp kan starten.

Lijkt het je leuk om in een dynamische organisatie een nieuwe uitdaging aan te gaan? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?

Als collega van het Urgentieteam kom je in beeld wanneer we ernstige zorgen hebben over de ontwikkelingskansen van het kind of de jongere. De hulpvraag is per situatie anders. Vaak gaat dit gepaard met ontwrichting binnen de opvoeding waardoor het ouders niet lukt om te voorzien in de basisbehoeften. Hierdoor kunnen er veiligheidsrisico’s ontstaan of zijn deze al aanwezig. Om dit te voorkomen is snelle inzet van jouw hulp, kennis en expertise nodig. Tegelijkertijd haal jij integraal expertise op bij je collega’s in de MetMaya-teams om zo passend mogelijk hulp te bieden.

We kunnen de hulp afschalen wanneer de huidige zorgen zijn verminderd. Of we schalen af naar het verantwoordelijke MetMaya-team. Jouw inzet richt zich op de overbrugging van de 24-uurs zorg terug naar huis en op het voorkomen van plaatsing in de 24-uurs zorg of andere vormen van crisishulp. Je bespreekt met kinderen, jongeren, ouders en aanmelders de mogelijkheden van de hulpverlening en je realiseert dit. Je werkt vanuit de gedachte dat ieder kind in zijn eigen omgeving moet opgroeien. Daarom organiseren we de hulp dichtbij het kind. Daarnaast kunnen we je ondersteunend inzetten bij lopende casussen binnen een MetMaya-team waar directe ondersteuning nodig is om crisis te voorkomen.

Goed te weten is dat je bij de start van de hulpverlening altijd samen optrekt met een collega. Je staat er dus nooit alleen voor.

Wie zoeken wij?

We zoeken voor dit multidisciplinaire team verschillende collega’s. Nieuwe collega’s op HBO(+)-niveau met achtergronden in diverse vormen van hulpverlening. Je herkent je je in de volgende punten:

 • Je houdt van het ontwikkelen va ideeën, durft nieuwe wegen te bewandelen en fouten te maken. Je leert van casuïstiek en reflectie.
 • Je durft je collega’s in de MetMaya-teams van (on)gevraagd advies te voorzien wanneer je met jouw kennis en expertise van meerwaarde kunt zijn.
 • Je durft je kwetsbaar op te stellen en hulp te vragen aan de beschikbare expertises in je aangesloten MetMaya-team.
 • Je bent bekend met en weet de methodiek toe te passen van ‘familyfirst’.
 • Je hebt kennis van systemische principes en ervaring in multidisciplinair werken.
 • Je bent communicatief vaardig, kunt lijnen uitzetten en durft de regie te nemen als de situatie daarom vraagt.
 • Je bent geregistreerd in het beroepsregister SKJ.
 • Je wilt 24 tot 36 uur per week werken. Alles daarbinnen is mogelijk, net als thuiswerken.
 • Je hebt werkervaring als ambulante hulpverlener met ‘multi-problem’-gezinnen en/of een achtergrond in crisishulpverlening.
 • Je beschikt over een rijbewijs B en een eigen auto.
 • Je bent bereid om deel te nemen aan een (telefonische) bereikbaarheidsdienst wanneer dit nodig is.

Maakt bovenstaande beschrijving jou enthousiast? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren! Onderaan vindt je alle informatie die je nodig hebt om te reageren!

Wat bieden wij jou?

Met Maya is een nieuwe organisatie voortgekomen uit BSA Jeugdhulp met de opdracht om alle jeugdzorg in de regio Eemland vorm te geven. Je vindt hier een uitdagende en afwisselende werkplek in een maatschappelijke en dynamische organisatie met prima kansen voor persoonlijke ontwikkeling. Je werkt in de regio Eemland en kunt neerstrijken op onze verschillende locaties in deze regio. We verbinden jou aan een MetMaya-team, dat is je thuisbasis. Het is goed om te weten dat je bij de start van de hulpverlening altijd samen optrekt met een collega. Je staat er dus nooit alleen voor. Daarnaast neem je deel aan het ontwikkelplatform ‘voorkomen verblijf’ waarin je wekelijks je casuïstiek bespreekt. Waar nodig neem je dit mee terug neemt naar je MetMaya team.

MetMaya biedt je mooie arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • Zodra je start mag je rekenen op een jaarcontract voor 24-36 uur per week. Je komt in dienst bij Youké.
 • Een bruto maandsalaris in schaal 9 conform CAO Jeugdzorg (min. €3.042,75 max. €4.544,51 afhankelijk van je kennis en ervaring); MetMaya is volop in ontwikkeling en de functie daardoor ook. In de loop van 2024 wordt deze functie daarom mogelijk opnieuw beschreven en gewogen.
 • Mogelijkheden om deels thuis te werken en flexibele werktijden. Er is een goede thuiswerkregeling. Je uitvalsbasis is Amersfoort.
 • Een organisatie in ontwikkeling waarin we mogen leren van onze fouten.
 • MetMaya is volop in ontwikkeling en de functie daardoor ook. In de loop van 2024 wordt deze functie daarom mogelijk opnieuw beschreven en gewogen.
 • 8% vakantiegeld over het bruto jaarsalaris en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Een werkgever met oog voor verduurzamen.
 • Een werkcultuur waarin we de kracht zien van verschillen. Wij zoeken professionals met diverse achtergronden. Bij ons is iedereen welkom!

We bieden ruimte aan iedereen en doen er alles aan om een diverse en inclusieve werkomgeving te creëren, waar iedereen zich gewaardeerd voelt. Talent als basis, diversiteit en inclusie als kracht. Bij MetMaya is iedereen welkom

Reageer op deze functie

Herken jij jezelf in dit profiel? Spreken de werkzaamheden je aan? Solliciteer dan meteen! Stuur je motivatiebrief en CV naar vacatures@metmaya.nl . Omdat we op zoek zijn naar verschillende collega’s hebben we geen einddatum in deze vacature vermeld. Heb je nog vragen over de functie of onze nieuwe organisatie? Neem dan contact op met Suzanne de Jong (Transformatiemanager ‘zo thuis als mogelijk’, 06-81514500). Wil je meer weten over MetMaya? Dan verwijzen je graag naar onze website www.metmaya.nl.

Word jij onze nieuwe collega?