Locatie: Amersfoort

Aantal uren: 24-32 uur per week.

Salarisschaal: schaal 10 conform de CAO Jeugdzorg (min. € 3310,84 max. € 4973,88 afhankelijk van ervaring).

Functiegroep: Zorgprofessional HBO/HBO+

Sluitingsdatum vacature: 18 maart 2024

Deel deze vacature

Regio Eemland, standplaats Amersfoort
24-32 uren per week

Wil jij een positieve impact hebben op gezinnen zoals die van Max? Bij MetMaya zijn we op zoek naar een Ambulant Gezinsbehandelaar die deze uitdaging met passie aangaat.

Wat ga je doen?
In deze rol werk je met gezinnen die complexe uitdagingen ervaren, zoals de ouders van Max. De ouders van Max (8 jr) vinden het steeds lastiger worden om hun zoon te begrijpen. Ze ervaren problemen in hun gezin omdat Max steeds ruzie maakt met zijn jongere broertje van 4 jaar en veel boosheid laat zien, ook naar ouders. Toen Max’ broertje Pim (6 jr) te vroeg geboren werd, is zijn moeder veel bij hem in het ziekenhuis geweest. Die periode voelde moeder zich somber. Max’ vader was aan het werk en Max ging in die periode veel naar familie toe. Moeder heeft zelf als kind ervaring met jeugdzorg en staat ambivalent tegenover het opstarten van hulp, vader vindt dat zijn vrouw te veel op Max’ huid zit en denkt dat hij beter uit het gezin kan stappen. Moeder voelt zich schuldig naar Pim en Max, heeft veel stress en voelt zich er alleen voor staan thuis. Vader werkt veel en wil vooral meer rust ervaren thuis. Vader heeft ADHD en denkt dat Max vooral duidelijke grenzen nodig heeft net als hijzelf als kind gehad heeft. Ouders hebben al eerder hulp gehad en voelen nog weinig hoop voor een gezamenlijke toekomst. Toch zijn ze bereid om het traject bij gezinsbehandeling in te gaan. Wil jij hen met hen bouwen aan vertrouwen, meer begrip voor elkaar en ouders helpen weer op één lijn te komen?

Je begint met een grondig gezinsdiagnostisch onderzoek om de situatie in kaart te brengen en gezamenlijke doelen te stellen. Vervolgens bied je gezinsbehandeling op locatie in Amersfoort, twee keer per week, samen met een collega. Tijdens deze sessies oefenen ouders en kinderen nieuwe vaardigheden en maken gebruik van groepsprocessen om positieve veranderingen in het gezin te bewerkstelligen. Daarnaast organiseer je ouderbijeenkomsten om hen te ondersteunen.
In de derde fase voer je de Hechter-module uit, waarbij je filmopnames maakt en deze beoordeelt volgens de Emotional Availability Scales (EAS). Je bespreekt de opnames met het gezin en doet suggesties om de interacties te verbeteren. Bovendien bied je psycho-educatie over relevante thema's, zoals hechting. Tijdens wekelijkse behandel overleggen deel je jouw inzichten en voorstellen met collega's, waarbij je actief meedenkt over de casuïstiek.

Wat verwachten we van jou?
Wij zoeken een professional met de volgende kwalificaties:

 • Een afgeronde Hbo-opleiding Social Work met SKJ registratie jeugd- en gezinsprofessional en bij voorkeur een post-HBO-opleiding IAG en/of systeem therapeutisch werker.
 • Kennis en ervaring met de module Hechter en bij voorkeur bevoegdheid om de EAS af te nemen.
 • Gedrevenheid, analytisch vermogen, sterke communicatieve vaardigheden en flexibiliteit.
 • Ruime werkervaring in het ambulante werk en expertise in ouderschap en opvoeden.
 • Sensitiviteit voor de dynamiek binnen gezinnen, inclusief complexe echtscheidsproblematiek.
 • Vermogen om te handelen in crisissituaties, met de veiligheid van het kind als prioriteit.
 • Stressbestendigheid, zelfstandigheid en het vermogen om in zowel individuele als groepssituaties effectief te communiceren.
 • Bereidheid om 's avonds te werken en in het bezit van een rijbewijs en auto.

Wat bieden wij jou?
Bij MetMaya krijg je de kans om een verschil te maken in de levens van gezinnen. We bieden:

 • Een boeiende functie binnen een maatschappelijke organisatie met volop mogelijkheden voor persoonlijke groei.
 • Een jaarcontract van 24 tot 32 uur per week, met kans op een vast dienstverband bij goed functioneren.
 • Arbeidsvoorwaarden op basis van de CAO-Jeugdzorg, functiegroep Jeugdzorgwerker A.
 • Een aantrekkelijk salaris in schaal 10 (min. €3310,84 max. €4973,88 afhankelijk van ervaring).
 • 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Flexibele werktijden en mogelijkheden voor deeltijd thuiswerken, met Amersfoort als uitvalsbasis.
 • Een organisatie die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

We bieden ruimte aan iedereen en doen er alles aan om een diverse en inclusieve werkomgeving te creëren, waar iedereen zich gewaardeerd voelt. Talent als basis, diversiteit en inclusie als kracht. Bij MetMaya is iedereen welkom!

Reageer op deze functie!
Herken jij jezelf in het profiel en spreekt deze beweging jou aan? Solliciteer dan meteen! We ontvangen je motivatiebrief en CV uiterlijk 18 maart 2024: vacatures@metmaya.nl .Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Shirley Kistenkas, junior teamleider, telefoonnummer 06-30 77 50 45.

Meer over MetMaya
MetMaya helpt kinderen, jongeren en gezinnen bij ingewikkelde hulpvragen vanaf 1 januari 2024. Bij ons kan iedereen uit regio Amersfoort terecht. We werken samen MetMees de jongere, MetMohammed van het wijkteam, MetJulienne de huisarts, MetAnna de moeder, MetMartijn de meester en MetMaryam de buurvrouw. De naam Maya staat symbool voor iedereen en wordt in diverse culturen gebruikt. Met… omdat wij het niet alleen kunnen. Wij zijn één schakel in het leven van mensen. Wij van MetMaya doen er echt alles aan om samen kinderen en jongeren zo kansrijk mogelijk én veilig te laten opgroeien. De hulpvraag van de jongere of het gezin stellen wij centraal. Elk gezin krijgt een vaste hulpverlener die de achtergrond écht begrijpt en bij de persoonlijke situatie past. MetMaya heeft in de wijken integrale gebiedsteams met verschillende specialisten en ervaringsdeskundigen. Via het wijkteam, de huisarts of jeugdarts kunnen jeugdigen bij ons terecht voor specialistische jeugdhulp in regio Amersfoort. Dat zijn de gemeentes Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg. In 2023 bereiden we alles voor om de hulp aan gezinnen door MetMaya vanaf 2024 te starten. Bouw je met ons enthousiaste team mee aan MetMaya? Reageer dan op deze vacature!

Word jij onze nieuwe collega?