Locatie: Regio Amersfoort, dat zijn de gemeentes Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg.

Aantal uren: 24-32 uur per week.

Salarisschaal: Schaal 10 conform de CAO Jeugdzorg (€ 3310,84- € 4973,88)

Functiegroep: Zorgprofessional HBO/HBO+

Deel deze vacature

Bij MetMaya zijn we op zoek naar een ervaren gezinsbehandelaar (HBO+) voor het team Gezinsbehandeling die deze uitdaging met passie aangaat. Gezinsbehandeling is een team die in de schil werkt, naast de gebiedsteams. MetMaya biedt specialistische jeugdhulp aan kinderen, jongeren en gezinnen. Wil jij er ook aan bijdragen dat ieder kind zo kansrijk mogelijk en veilig opgroeit? Dan graag MetJou! 

Wat ga je doen?
In deze rol werk je met gezinnen die complexe uitdagingen ervaren, zoals de ouders van Max. De ouders van Max (8 jr) vinden het steeds lastiger worden om hun zoon te begrijpen. Ze ervaren problemen in hun gezin omdat Max steeds ruzie maakt met zijn jongere broertje en veel boosheid laat zien, ook naar ouders. Toen Max’ broertje Pim (7 jr) te vroeg geboren werd, was moeder veel afwezig en voelde zij zich somber. Max’ vader was aan het werk en Max ging in die periode veel naar vaders familie toe. Moeder heeft zelf als kind ervaring met jeugdzorg en staat ambivalent tegenover het opstarten van hulp. Vader vindt dat zijn vrouw te veel op Max’ huid zit en is niet gelukkig in de relatie. Moeder voelt zich schuldig, heeft veel stress en ervaart geen steun van haar eigen familie wat onverwerkt trauma triggert vanuit vroeger. Ouders hebben al eerder hulp gehad en voelen nog weinig hoop voor een gezamenlijke toekomst. Toch zijn ze bereid om het traject bij gezinsbehandeling in te gaan. Wil jij met hen bouwen aan vertrouwen, het beter leren begrijpen van hun kinderen en ouders helpen weer op één lijn te komen?

Je begint met een grondig gezinsdiagnostisch onderzoek om de situatie in kaart te brengen, waarbij je in 8-10 weken tijd een vertrouwensrelatie probeert op te bouwen met het gezin. Samen met ouders en je team, waaronder een ervaren gedragswetenschapper, puzzel je totdat je komt tot een integratief beeld en advies. Die bespreek je met ouders en kom je tot gezamenlijke doelen voor de behandelfase.

In deze tweede fase bied je samen met een collega, gezinsbehandeling op locatie in Amersfoort, waarbij meerdere gezinnen ééns per week gelijktijdig op de groep zijn. Tijdens deze sessies oefenen ouders en kinderen nieuwe vaardigheden en maken gebruik van groepsprocessen om positieve veranderingen in het gezin te bewerkstelligen. Daarnaast organiseer je ouderbijeenkomsten om ouders te ondersteunen, thema’s te bespreken en het reflectief en mentaliserend vermogen van de ouders te vergroten.

In de derde fase voer je de Hechter-module uit, waarbij je filmopnames maakt en deze beoordeelt volgens de Emotional Availability Scales (EAS). Je bespreekt de opnames met het gezin en doet suggesties om de interacties te verbeteren. Bovendien bied je psycho-educatie over relevante thema's, zoals hechting en (intergenerationeel) trauma.
Tijdens de tweewekelijkse behandel overleggen, deel je jouw inzichten en voorstellen met collega's, waarbij je actief meedenkt over de casuïstiek. Je werkt daarbij in samenwerking met de regionale gebiedsteam van MetMaya.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een ervaren professional met de volgende kwalificaties:

 • Een afgeronde HBO-opleiding Social Work met SKJ registratie jeugd- en gezinsprofessional en bij voorkeur een post-HBO-opleiding IAG en/of systemisch/contextueel therapeutisch werker.
 • Ruime werkervaring in het ambulante werk en expertise in ouderschap en opvoeden.
 • Sensitiviteit voor de dynamiek binnen gezinnen, inclusief complexe echtscheidsproblematiek en intergenerationeel trauma.
 • Kennis en ervaring met de module Hechter, NIKA (of vergelijkbaar) en bij voorkeur bevoegdheid om de EAS af te nemen.
 • Gedreven en stressbestendig, zelfstandig, analytisch, reflectief en het vermogen om in zowel individuele als groepssituaties effectief te communiceren. Daarnaast beschik je over goede schriftelijke vaardigheden.
 • Bereidheid om (incidenteel) 's avonds te werken en in het bezit van een rijbewijs en auto.

Wat bieden wij?
Wij bieden een interessante functie in een maatschappelijke organisatie met prima kansen voor persoonlijke ontwikkeling.

 • Jaarcontract 24-36 uur per week, kans op vast dienstverband waarbij je in dienst treedt bij werkgever Youké.
 • Salaris in schaal 10 conform CAO Jeugdzorg, functiegroep Jeugdzorgwerker A (€ 3310,84 - € 4973,88) afhankelijk van ervaring en opleiding.
 • Vakantiegeld (8%) en eindejaarsuitkering (8,3%).
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid tot hybride werken met een goede thuiswerkregeling.
 • Werkdagen in afstemming, voorkeur heeft in ieder geval de vrijdag.
 • Je uitvalbasis is regio Amersfoort waarbij je gebiedsoverstijgend komt te werken voor alle MetMaya teams in de gemeentes Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg.
 • Toegang tot de digitale leeromgeving StudyTube waar je diverse trainingen kunt volgen zoals vakbekwaam redeneren of effectief samenwerken.

Reageer op deze functie!
Herken je jezelf in het profiel? Solliciteer met je motivatie en CV via vacatures@metmaya.nl o.v.v. vacaturenummer: 20240106. De motivatie kun je doen in de vorm die het beste bij jou past. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), waarvan de kosten vergoed worden.

Meer informatie, of Vragen? Bel of app met Shirley Kistenkas, junior Teamleider, op 06-30 77 50 45 (bereikbaar op dinsdag en donderdag).

Over MetMaya
MetMaya helpt kinderen, jongeren en gezinnen bij ingewikkelde hulpvragen in de regio Amersfoort.
Wij zijn één schakel in het leven van mensen. Wij van MetMaya doen er echt alles aan om samen kinderen en jongeren zo kansrijk mogelijk én veilig te laten opgroeien. De hulpvraag van de jongere of het gezin stellen wij centraal. Elk gezin krijgt een vaste hulpverlener die de achtergrond écht begrijpt en bij de persoonlijke situatie past. MetMaya heeft in de wijken integrale teams met verschillende specialisten en ervaringsdeskundigen. Via het lokale (wijk)team, de (huis)arts of jeugdarts kunnen kinderen of gezinnen bij ons terecht voor aanvullende specialistische jeugdhulp in regio Amersfoort. Dat zijn de gemeentes Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg.

Ben je nieuwsgierig naar onze organisatie, kijk dan voor meer informatie op www.metmaya.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Word jij onze nieuwe collega?