Locatie: Amersfoort

Aantal uren: 24-36 uur per week.

Salarisschaal: schaal 10,  conform CAO Jeugdzorg (min. € 3.310,84 max. € 4.973,88)

Functiegroep: Zorgprofessional HBO+

Sluitingsdatum vacature: 18 maart 2024

Deel deze vacature

Regio Eemland, standplaats Amersfoort
24 – 36 uur per week

Adviseren, meedenken en coördineren tot de jeugdhulp start

We kennen bij MetMaya de ‘Entree’, met twee belangrijke taken.

 1. Verwijzers en samenwerkingspartners kunnen adviseren en zorgen dat zij ons kunnen consulteren.
 2. Kinderen, jongeren en gezinnen zo goed mogelijk ontvangen. Zodat zij die hulp krijgen die nodig is.

Een kind, jongere of het gezin komt na een verwijzing bij MetMaya binnen bij de Entree. Wij vinden het belangrijk dat we zo snel als mogelijk én zo passend als mogelijk de hulp organiseren.

Wat is de Entree?
Bij MetMaya zeggen we: ieder kind, elke jongere en elk gezin verdient dezelfde aandacht en focus. Het moet niet uitmaken in welke gemeente de jeugdige of het gezin woont. Om dit mogelijk te maken, hebben alle MetMaya teams een eigen Entree. Deze bestaat uit coördinatoren die servicegericht zorgen voor de ontvangst. Dit zorgt voor uniformiteit aan de voordeur. En omdat deze collega’s goed op de hoogte zijn van de gemeente of wijk waarin ze werken, sluiten we op deze manier ook aan bij de ‘couleur locale’.

Wat ga je doen?
De belangrijkste taken van De Entree Coördinator zijn:

 • Meedenken en adviseren met de verwijzer, zodat het kind, de jongere of het gezin zelf verder kan.
 • Toe leiden naar een passend antwoord buiten MetMaya. Dit kan het eigen netwerk zijn of wellicht het voor veld. Zo dragen we ook bij aan het versterken van de eigen kracht van mensen en het normaliseren van de hulpverlening.
 • Ervoor zorgen dat het kind, de jongere of het gezin de juiste hulp binnen MetMaya krijgt. Bij het ‘matchen’ van de hulpvraag met de juiste zorgprofessional(s), is de hulpvraag leidend.

De Entree-coördinator regelt dat de meest passende hulp plaatsvindt.

Hoe doe je je werk?

 • Met een integrale bril bekijk je alle hulpvragen.
 • Je maakt onderdeel uit van een interdisciplinair team en hebt collega’s die altijd graag met je meedenken.
 • Je doet het werk telefonisch, per mail of in overleg met de verwijzer op locatie.

Wie zoeken wij?
Als Entree coördinator beschik je over een HBO+ of WO denk- en of werkniveau. We vinden het belangrijk dat je onderstaande kwaliteiten goed beheerst. Dat betekent ook dat MetMaya een inschatting doet op basis van je diploma’s, je werkervaring en je competenties. Deze competenties vinden we erg belangrijk en zijn voor ons leidend.

Wij vinden het bij MetMaya belangrijk dat jij kennis hebt van de ontwikkelingspsychologie en een basiskennis van psychopathologie. Maar net zo belangrijk vinden wij het dat je kennis hebt van het wettelijk kader. Je hebt ervaring met interprofessioneel werken, zoals het samenwerken in netwerken; je kunt gemakkelijk verbinden en werkt outreachend. Het is belangrijk dat je kennis hebt van veiligheid zodat je een crisissituatie goed kunt inschatten en beoordelen op basis van ernst.

Je kunt zelfstandig complexe (hulp)vragen verhelderen (wat wordt er gezegd en wat wordt er gevraagd). Je bent hierin zelf verantwoordelijk voor het proces en de voortgang hierin. Het is ook belangrijk dat je diagnostiekverslaglegging kunt lezen voor een juiste inschatting van een passend aanbod en de match met de specialistische juiste professionals hierbij. Jij bent in staat problemen in het proces die je hierbij tegenkomt te analyseren, te verbeteren en op te lossen.

Je bent klantgericht en het visitekaartje van MetMaya. We vinden het belangrijk dat je goed kunt luisteren (ook tussen de regels door), een goed invoelingsvermogen hebt en hulpvaardig en tactisch bent. Je bent goed in staat om je eigen houding goed te bewaren, je kunt het kind, de jongere, het gezin of de verwijzer ten alle tijden geruststellen en juist begeleiden in het moment.

Je beschikt over goede coördinerende kwaliteiten als het gaat om wachtlijstbeheer. Je bent goed op de hoogte van de logistiek rondom de wachtlijst en hebt op dit gebied graag alle touwtjes in handen. Omdat je in een dynamische omgeving met het kind, de jongere, het gezin, de verwijzers en de MetMaya professionals werkt, kun je je goed staande houden. Je kunt hoofdzaken van bijzaken scheiden en je kunt goed prioriteiten stellen in je werk.

Daarnaast ben je goed op de hoogte van zowel de interne als externe sociale kaart en heb je kennis van ontwikkelingspsychologie en juridische kaders. Ook heb je awareness/bewustzijn voor veiligheidsvragen. Op deze manier kun je goed meedenken en adviseren.

Als Entree coördinator ben je daarnaast in staat om binnen en buiten MetMaya relaties en netwerken op te bouwen en te onderhouden. Je beschikt dus over een uitgebreid netwerk in de gemeente. Het gaat vooral om netwerken en relaties die relevant zijn voor het besluitvormingsproces rondom de in te zetten hulp en de realisatie van (hulpverlening)doelstellingen.

Wat bieden wij jou?

 • Een bruto maandsalaris in schaal 10, conform CAO Jeugdzorg (min. €3.310,84 max. €4973,88 afhankelijk van je kennis en ervaring);
 • Een jaarcontract met intentie tot vast waarbij je in dienst treedt bij Youké
 • 8% vakantiegeld over het bruto jaarsalaris en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Mogelijkheden om deels thuis te werken en flexibele werktijden. Er is een goede thuiswerkregeling. Je uitvalsbasis is Amersfoort.
 • Een werkgever met oog voor verduurzamen.
 • Een werkcultuur waarin we de kracht zien van verschillen. Wij zoeken professionals met diverse achtergronden. Bij ons is iedereen welkom!

We bieden ruimte aan iedereen en doen er alles aan om een diverse en inclusieve werkomgeving te creëren, waar iedereen zich gewaardeerd voelt. Talent als basis, diversiteit en inclusie als kracht. Bij MetMaya is iedereen welkom!

Reageer op deze functie!
Herken jij jezelf in het profiel en spreekt deze beweging jou aan? Solliciteer dan meteen! We ontvangen graag jouw motivatie en CV uiterlijk 18 maart 2024. Je kunt deze sturen naar: vacatures@metmaya.nl. De motivatie kun je doen in de vorm die het beste bij jou past. Heb je nog vragen over de functie? Bel of app dan met Nienke Gouman, Projectleider Entree, telefoonnummer 06-28713858. Ben je nieuwsgierig naar onze organisatie, kijk dan voor meer informatie op www.metmaya.nl.

Word jij onze nieuwe collega?