Locatie: Regio Amersfoort, dat zijn de gemeentes Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg.

Aantal uren: 24 - 36 uur per week

Salarisschaal: Schaal 7 conform CAO Jeugdzorg
(per 1 juli 2024 € 2.720,32 - € 3.887,75) of schaal 8 (€ 2.843,89 - € 4.223,16)

Functiegroep: Zorgprofessional MBO/HBO

Deel deze vacature

Wil jij bijdragen aan het bevorderen van de zelfredzaamheid en het psychosociaal welbevinden van jeugdigen en gezinnen?
MetMaya biedt specialistische jeugdhulp en zoekt een Ambulant Begeleider Autisme om ons team te versterken. Wij werken met mensen met autisme met een laaggemiddelde tot bovengemiddelde intelligentie. We begeleiden kinderen, jongeren, volwassenen en gezinssystemen. MetMaya zet medewerkers en cliënten in eigen kracht, in verbinding met zichzelf, de ander en de maatschappij.

MetMaya is een nieuwe organisatie in de regio Amersfoort en komt voort uit jeugdhulporganisaties GGz Centraal, De Rading en Youké. Als je bij ons aan de slag gaat, kom je in dienst bij een van deze organisaties.

Wat ga je doen?
Als Ambulant Begeleider Autisme breng je de hulpvraag van jeugdigen en gezinnen in kaart, en bied je begeleiding met hun individuele problematiek. Door (huis)bezoeken krijg je zicht op veranderwensen en ambities, vastgelegd in het jeugdhulpplan. De begeleiding richt zich op coaching, vaardigheden aanleren en kan gericht zijn op wonen, school, werk en/of vrije tijd.

Onze cliënten hebben hulpvragen op verschillende gebieden, zoals het psychisch welbevinden, zelfredzaamheid en zelfstandigheid, sociaal functioneren, opvoedvraagstukken of incidenteel probleemgedrag. De regie ligt bij de cliënt. We zorgen er samen voor dat je over een waardevol aanbod aan methodieken beschikt, waarmee je jouw cliënt bij het behalen van zijn of haar doelen kunt begeleiden.
Door jouw bijdrage aan het creëren van een veilige en ondersteunende leefomgeving, streven we ernaar om de zelfredzaamheid en/of het psychosociaal welzijn te bevorderen.

Wie zoeken wij?

 • Relevant MBO4 of HBO diploma.
 • Minimaal 4 jaar ervaring in jeugdhulp, ervaring met autisme
 • Zelfstandig, oplossingsgericht, gestructureerd, en bereid buiten gebaande paden te pionieren.
 • Sterke communicatieve vaardigheden.

Wat bieden wij?
Wij bieden een interessante functie in een maatschappelijke organisatie met prima kansen voor persoonlijke ontwikkeling.

 • Jaarcontract 24-36 uur per week, kans op vast dienstverband waarbij je in dienst treedt bij werkgever Youké.
 • Salaris in schaal 7 conform CAO Jeugdzorg (per 1 juli 2024 € 2.720,32 - € 3.887,75) of schaal 8 (€ 2.843,89 - € 4.223,16) afhankelijk van ervaring en opleiding.
 • Vakantiegeld (8%) en eindejaarsuitkering (8,3%).
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid tot hybride werken met een goede thuiswerkregeling.
 • Werkdagen zijn in afstemming, voorkeur heeft in ieder geval de vrijdag.
 • Je uitvalbasis is regio Amersfoort waarbij je komt te werken in één van de MetMaya teams
 • Een werklaptop en telefoon.
 • Toegang tot de digitale leeromgeving StudyTube waar je diverse trainingen kunt volgen zoals vakbekwaam redeneren of effectief samenwerken.

Reageer op deze functie!
Herken je jezelf in het profiel? Solliciteer met je motivatie en CV via vacatures@metmaya.nl o.v.v. vacaturenummer: 20240317. De motivatie kun je doen in de vorm die het beste bij jou past. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), waarvan de kosten vergoed worden.

Meer informatie Vragen? Bel of app met Shirley Kistenkas, junior Teamleider, op 06-30 77 50 45 (bereikbaar op dinsdag en donderdag).

Over MetMaya
MetMaya helpt kinderen, jongeren en gezinnen bij ingewikkelde hulpvragen in de regio Amersfoort.
Wij zijn één schakel in het leven van mensen. Wij van MetMaya doen er echt alles aan om samen kinderen en jongeren zo kansrijk mogelijk én veilig te laten opgroeien. De hulpvraag van de jongere of het gezin stellen wij centraal. Elk gezin krijgt een vaste hulpverlener die de achtergrond écht begrijpt en bij de persoonlijke situatie past. MetMaya heeft in de wijken integrale teams met verschillende specialisten en ervaringsdeskundigen. Via het lokale (wijk)team, de (huis)arts of jeugdarts kunnen kinderen of gezinnen bij ons terecht voor aanvullende specialistische jeugdhulp in regio Amersfoort. Dat zijn de gemeentes Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg.

Ben je nieuwsgierig naar onze organisatie, kijk dan voor meer informatie op www.metmaya.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Word jij onze nieuwe collega?